Компанія Андрія Шевченка намагається зруйнувати історичну будівлю у Києві – Перов

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко може бути причетний до будівництва на місці історичної будівлі – садиби Грубера 1882 року, яка знаходиться у центрі Києва на вулиці Прорізній, 25. Про це написав заступник директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

На місці флігеля хочуть збудувати чотириповерховий офісний центр із підземним паркінгом. Раніше власник ТОВ "Златовлат" вже зруйнував два історичні будинки на сусідніх ділянках.

За даними Перова, до компанії "Златовлат" може бути причетний колишній тренер збірної України Андрій Шевченко. Перов звернувся до Шевченка із проханням вплинути на будівництво та не допустити руйнування історичної будівлі.

Варто наголосити, що днями земельна комісія Київради підтримала проєкт передачі під нове будівництво флігеля садиби Грубера – пам'ятки архітектури 1882 року. За це рішення проголосували 21 із 23 депутатів.

Відповідно до ст. 24 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" земельну ділянку історико-культурного призначення може бути передано лише за наявності генплану, плану зонування або детального плану територій. Жодного з цих документів у міста немає, а отже сама процедура передачі такої ділянки порушена, зазначив Перов.

"Проєкт рішення містить класифікатор цільового призначення саме "будівництво", а не "реставрація", хоча ст. 22 Закону України "Про охорону культурної спадщини" дозволяє проводити на пам'ятках лише один вид робіт – реставрацію", – прокоментував Перов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Шостий апеляційний адмінсуд нещодавно повернув модерністському павільйону "Квіти України", що у Шевченківському районі, статус пам'ятки.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук