Будівлю "Квіти України" виставили на продаж

На маркетплейсах OLX та Realtor.ua виставили оголошення про продаж будівлі "Квіти України" на вулиці Січових Стрільців у Києві, через яку спалахнув скандал у зв'язку зі спробою власника демонтувати унікальний фасад.

Напівзруйнований будинок "Квіти України" продають за $5 млн

Напівзруйнована будівля, розташована неподалік центру столиці, оцінили його в $5 млн. На викладених фото – реальний стан будівлі та рендери альтернативного проєкту реконструкції.

"Квіти України" – модерністська будівля збудована у 1985 році. Належить навчально-методичному павільйону "Квіти України" архітектора Миколи Левчука, отримала нагороду Національної спілки архітекторів України як один із найкращих архітектурних творів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, демонтажні роботи стартували 2 липня 2021 року. Будівельники почали розбирати фасад будівлі, проте зруйнувати її до кінця не встигли, кияни увірвалися на будівельний майданчик та зупинили роботу будівельної техніки. Згодом Мінкульт вніс будівлю "Квіти України" до Реєстру державних пам'яток.

Втім, забудовник зміг виграти суди першої та апеляційної інстанції, він вимагав від автора проекту відшкодувати судові витрати у розмірі 300 тисяч гривень. Останній суд врахував аргументи адвокатів Миколи Левчука про неадекватність затребуваної забудовником суми та задовольнив клопотання про зниження суми у 12 разів – до 25 тисяч гривень.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук