Кияни просять мерію захистити ліс у Новобіличах від забудовників

Кияни створили петицію проти забудови біля вулиці Олевської, яка загрожує лісу у Новобіличах масштабною вирубкою.

Як повідомляє "Київвлада", жителі житлового масиву Новобіличі та громадські активісти виступають проти будівництва на вулиці Олевській. За побоюваннями киян під виглядом будівництва пожежного депо тут може з'явитися новий житловий комплекс або торговий центр.

"Тисячі жителів нашого масиву проводять свій вільний час, гуляючи в лісопарковій зоні. Ліс – це легкі міста. Вважаємо недоцільним вирубувати столітні сосни та дуби. У той час, коли під час повномасштабної війни в країні і так спалені тисячі гектарів лісу, ми маємо зберегти кожне дерево на вільній від окупанта території країни", – йдеться у петиції.

Лісу у Новобіличах загрожує вирубка через забудову

28 грудня 2010 року Київрада погодила передачу двох ділянок на вул. Олевською загальною площею 1,54 га Київському гарнізону МНС для будівництва, експлуатації та обслуговування пожежного депо. Також столична міськрада внесла зміни до Генплану Києва, виключивши цю землю із зони зелених насаджень, лісів та лісопарків та перевівши її до комунально-складської та житлової зон.

Будівництво на цій території пожежного депо із гуртожитком було передбачено державною програмою підготовки до проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012. Втім, проект із цієї забудови з різних причин так і не було реалізовано.

2 березня 2023 року Київрада підтримала внесення змін до Міської цільової програми Єдиної державної системи цивільного захисту на 2020-2023 роки. Згідно з цими змінами, столичний муніципалітет вирішив направити 316 млн гривень з міського бюджету на будівництво 5 пожежних постів у 5 районах Києва, у тому числі – на вулиці Олевській.

Проте кияни побоюються, що насправді пожежне депо може бути лише "прикриттям", і "після вирубки лісу там з'являться житлові будинки чи черговий торговий центр".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, під Києвом через активність забудовників почастішали випадки з масовою вирубкою дерев. Зокрема у Бучанському районі розгорнулося будівництво на території заповідного об'єкту "Урочище Ярове". Було незаконно захоплено 10 земельних ділянок, знищено повністю ліс на площі 0,25 гектарів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук