Києву таки повернули землі на Троєщині вартістю 10 млрд

Північний апеляційний суд задовольнив скарги Київради та громадської організації "Київський еколого-культурний центр" та повернув столичній громаді понад 375 гектарів землі у Деснянському районі.

Зокрема, суд 28 лютого скасував рішення приватного нотаріуса про держреєстрацію за СТОВ "Нова Україна" двох земельних ділянок у праві постійного користування з кадастровими номерами 8000000000:62:212:0008 211:0127, а також припинив право постійного використання цієї землі.

Адвокат громадської організації Олександр Дядюк зазначив, що досягти позитивного результату вдалося, попри відверто програшний позов з боку столичної влади.

Приватна фірма спромоглася зареєструвати за собою право постійного користування на зазначені земельні ділянки у 2020 році. Що характерно, реєстрацію було здійснено без рішення Київради, а завдяки нотаріусу, який вніс відомості до Держреєстру прав на нерухоме майно.

При цьому незадовго до такої реєстрації Київрада включила частину цієї землі до складу нового заказника "Троєщинські луки". За попередніми оцінками, вартість цієї землі становить 10 млрд гривень.

Надалі столична влада подала вищезгаданий позов щодо повернення цих ділянок. Проте 14 червня 2022 року Господарський суд Києва відмовив Київраді у задоволенні його вимог.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, СТОВ "Нова Україна" було засновано 19 років тому, її керівник Сергій Шевченко. Засновники компанії – фірма із Сейшельських островів "Деметра Сід Інвестментс Лімітед" та Антон Маслов. Також "Нову Україну" пов'язують із структурами Степана Черновецького та Василя Хмельницького.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук