Києву повернули землі заказника "Троєщинські луки"

Касаційний цивільний суд повернув Києву територію ландшафтного заказника місцевого значення "Троєщинські луки" площею 382 га, яку хотіла забудувати компанія "Нова Україна".

Відповідне рішення суд виніс 5 вересня, воно остаточне та оскарженню не підлягає, повідомили у Київському еколого-культурному центрі.

"Забудовники з "Нової України" захотіли його забудувати і почалися суди. Судова справа тривала 2 роки. І ось переможний фінали розбили забудовників у суді остаточно", - сказано в повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, зазначені земельні ділянки були зареєстровані за сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю "Нова Україна" у 2020 році. При цьому реєстрацію здійснили без рішення міської ради: приватний нотаріус Надія Каравай внесла відповідні відомості до Держреєстру.

Варто зазначити, що незадовго до такої реєстрації Київрада включила частину цієї землі до складу заказника "Троєщинські луки". Потім столична влада робила слабкі спроби повернути її у комунальну власність, подавши позов про відміну рішення приватного нотаріуса та припинення права постійного користування, але це було безуспішним.

За даними порталу YouControl, СТОВ "Нова Україна" було засновано понад 18 років тому, її керівник Сергій Шевченко. Засновники компанії – фірма із Сейшельських островів "Деметра Сід Інвестментс Лімітед" та Антон Маслов. Також "Нову Україну" пов'язують із структурами Степана Черновецького та Василя Хмельницького.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

208

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом