Кабміну доручили з'ясувати, як українці забезпечені житлом

Уряду доручили провести комплексний аналіз забезпечення українців житлом у різних містах та областях нашої країни.

Відповідний проєкт постанови №5251 підтримали 343 народних депутата під час пленарного засідання Верховної Ради у середу, 22 вересня.

Як наголошується в пояснювальній записці, документ спрямований на реалізацію прав українців на житло, відповідно до статей Конституції та Житлового кодексу. Кабмін має з'ясувати, скільки громадян перебуває у чергах на отримання пільгового житла, скільки коштів необхідно на забезпечення нужденних житлом з урахуванням його середньої вартості в тій чи іншій області.

Також влада має з'ясувати терміни, динаміку черг на житло з 1991 року і статистику тих, хто таке житло отримав за 10 років.

За результатами цього аналізу мають розробити програму забезпечення реалізації права громадян на житло. Кабінет міністрів протягом трьох місяців має проінформувати Раду про результати проведеного аналізу.

Варто також підкреслити, що на сьогоднішній день Україна живе за Житловим кодексом часів Радянського Союзу. Тому низка народних депутатів закликали провести дерадянізацію документа і розробити відповідний проєкт. Віцеспікер Руслан Стефанчук ідею підтримав.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на модернізацію застарілого житлофонду і підвищення енергоефективності будівель українська влада збирається залучити у США два кредити в $5 млрд і $21 млрд відповідно.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом