Хакери "оформили" на себе нерухомість у центрі Києва

Хакери за допомогою шкідливого програмного забезпечення внесли зміни у реєстрі прав власності та переоформили на себе нерухомість у центрі Києва.

Про це у вівторок, 3 листопада, повідомили в пресслужбі кіберполіції України.

Зловмисники відправили повідомлення з вірусом на електронну пошту державного нотаріуса. Отримавши доступ до його комп'ютера, хакери переписали відомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, переоформивши право власності на нежитлове приміщення в центрі столиці площею 250 квадратних метрів.

Співробітники кіберполіції встановили, хто стояв за цим злочином. У замовника правоохоронці провели обшуки, вилучили комп'ютерну техніку. Для обшуків залучили спецназ.

За даним порушенням відкрито кримінальне провадження за статтею "шахрайство". Досудове слідство триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі 20 жовтня зловили двох шахраїв, які намагалися роздобути приміщення податкової, площею близько 2000 квадратних метрів. зловмисників затримали при спробі передати нотаріусу підроблені документи, які нібито засвідчували право власності на будівлю в центрі міста.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом