Забудовнику не дадуть побудувати будинки на місці кортів на Печерську

Будівництва житлових будинків на Староноводницькій, 6 в Печерському районі Києва на місці тенісних кортів не буде, оскільки столична міськрада відмовила приватній фірмі у поновленні договору оренди.

Про це повідомив голова комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв, передає пресслужба міськради.

За його словами, депутати Київради відмовили приватному акціонерному товариству "Імпекс-Проэкт" у поновленні договору оренди землі. Сьогодні там розташовуються тенісні корти, прилеглі до них землі збережуть статус спортивного центру, зазначив Терентьєв.

Він додав, що фірма має звільнити ділянку на Старонаводницькій і навести там порядок. Відповідне рішення міська рада прийняла у зв'язку з суспільним резонансом, який виник через можливе будівництво на місці кортів і неналежного використання земельної ділянки.

Згідно з даними YouControl, компанія "Імпекс-Проект" була заснована майже 17 років тому, її статутний капітал – понад 1 млн гривень. Засновником і власником фірми значиться Інна Лойфенфельд. За даними ЗМІ, це дочка колишнього депутата Київради і бізнесмена Олександра Лойфенфельда.

Ділянка з кортами на Староноводницькій віддала під житлову забудову міськрада часів мера Леоніда Черновецького, незважаючи на протести місцевих жителів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київгенплан розробив детальний план з облаштування Печерська, згідно з яким тут хочуть побудувати нові квартали, транспортні розв'язки, провести озеленення вулиць. Тут також планується провести реконструкцію і оновити житловий фонд. Застарілі будинки в межах вулиць Приймаченко та Дружби Народів будуть ліквідовані, проведуть облаштування кварталів в межах вулиць Старонаводницької, Струтинського, Лаврської та інших.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом