Київських чиновників упіймали на схемі з оцифровкою документації з нерухомості

Чиновників Департаменту комунальної власності Київської міської держадміністрації викрили на створенні корупційних схем із оцифруванням технічної документації об'єктів нерухомого майна.

Про це у вівторок, 26 жовтня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Як з'ясували співробітники правоохоронних органів, посадовці розкрадали кошти, що виділялися на оцифрування документів. В результаті столичний бюджет втратив близько 12 млн. гривень. До організації схеми причетні три установи: Департамент комунальної власності міста Києва; Комунальне підприємство Київської міської ради "Київське міське бюро технічної інвентаризації"; Приватне підприємство Лабораторія інформаційних технологій.

У СБУ уточнили, що махінації стосувалися процедур з тендерів. Так, чиновники віддали перемогу фірмі у тендері на 40 млн. гривень без проведення конкурсу, учасники створювали кошторис із завищеними розцінками. Для переведення в готівку коштів використовували конвертаційний центр і рахунки фіктивних фірм.

Правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку
ssu.gov.ua

У ході слідчих дій вдалося припинити роботу конвертаційного центру, вилучили печатку та документацію про незаконне виведення коштів, "чорну" бухгалтерію, комп'ютери та термінали. Усього було проведено 16 обшуків.

"Планується проведення судово-економічної та комп'ютерно-технічної експертиз. Їх мета - підтвердження завданих державі збитків на суму близько 12 млн грн, та ухвалення за їх результатами відповідного процесуального рішення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в Департаменті містобудування КМДА повідомляли, що влада столиці оцифрувала тисячі будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень, виданих за 10 років. За словами чиновників, це надасть киянам можливість самостійно перевіряти дані.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук