Господарський суд не віддав Києву землі на Троєщині вартістю 10 млрд

Госпсуд Києва 14 червня відмовився повертати столиці дві земельні ділянки у Деснянському районі біля заказника "Троєщинські луки" площею 375 га та вартістю близько 10 млрд гривень.

Про це повідомляє "Київвлада", посилаючись на повідомлення адвоката Олександра Дядюка.

За словами правозахисника, таке рішення суду цілком очікуване, оскільки Київрада відверто злила справу: юристи підготували "відверто слабкий" позов і до того ж знову проігнорували засідання суду.

Як повідомляється, суддя Катерина Головіна вчора винесла рішення, яким відмовила Київраді у поверненні вкраденої у міста землі вартістю 10 млрд гривень. Вона вважала, що позивач (столична влада) не довів обґрунтованість своїх вимог.

Адвокат має намір подавати апеляційну скаргу, оскільки є представником третьої особи у даній справі – Благодійного фонду Дніпровського району Києва "Київський еколого-культурний центр".

Троєщинські луки можуть піти під забудову

Вказані земельні ділянки були зареєстровані за сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю "Нова Україна" у 2020 році. При цьому реєстрацію здійснили без рішення міської ради: приватний нотаріус Надія Каравай внесла відповідні відомості до Держреєстру.

Варто зазначити, що незадовго до такої реєстрації Київрада включила частину цієї землі до складу заказника "Троєщинські луки". Потім робила слабкі спроби повернути її у комунальну власність, подавши позов про скасування рішення приватного нотаріуса та припинення права постійного користування, але це було безуспішним.

За даними порталу YouControl, СТОВ "Нова Україна" було засновано понад 18 років тому, її керівник Сергій Шевченко. Засновники компанії – фірма із Сейшельських островів "Деметра Сід Інвестментс Лімітед" та Антон Маслов. Також "Нову Україну" пов'язують зі структурами Степана Черновецького та Василя Хмельницького.

Скріншот

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київська міськрада 28 липня 2020 року оголосила 7 зелених територій площею майже 580 га у столиці ландшафтними заказниками. Ще одній земельній ділянці надав статус скверу. Так, до списку ландшафтних заказників було включено "Троєщинські луки" на території Деснянського району площею 381 га.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук