Ексглаву містобудівного комітету звинуватили у незаконному збагаченні

Колишнього голову комітету з питань містобудування та чинному народному депутату Андрія Клочка звинуватили у незаконному збагаченні. Про це повідомляється на сторінці Національного антикорупційного бюро України в Facebook.

Як з'ясувало слідство, депутат у 2020-2021 роках придбав у власність активи загальною вартістю 25 млн грн. Офіційний дохід та заощадження його родини становили 14 млн грн, тому різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа – 11 млн грн.

Йдеться про три земельні ділянки в Київській області, п'ять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla і Mersedes-Benz. Частину майна Клочко оформив на близьких родичів — матір та сестру.

Про злочини народного депутата стало відомо після виходу журналістського розслідування Bihus.Info.

Як відомо, правоохоронці розслідують період часу, коли Клочко очолював комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Саме в цей час Україна активно боролася з корупцією, просувала реформу містобудування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, корупція проникла і до профільного Міністерства. Зокрема, за хабар у 400 тисяч доларів було заарештовано заступника голови Мінрегіону Василя Лозинського.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

229

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом