Для відновлення України створять спеціальний банк

Українська влада спільно з іноземними партнерами працює над створенням банку розвитку, який допоможе відбудувати нашу країну після перемоги у війні з росією.

Про це заявив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма, повідомляє Liga.net.

Збитки інфраструктури України через повномасштабні воєнні дії досягають 137,8 млрд доларів

За його словами, останні інструменти банку знаходяться на фінальній стадії розробки і незабаром будуть презентовані громадськості. Для довгострокових проєктів відновлення, Україні потрібен доступ до великих фондів, приватного капіталу, різних комерційних банків. Як зазначив представник Офісу президента, країна потребує принципових структурних реформ, насамперед у частині верховенства права та антикорупції. Тому Україна має дати базовий канал фінансування проєктів з відновлення.

"Ми зараз працюємо з нашими міжнародними партнерами – BlackRock та JP Morgan – над формуванням банку розвитку або фонду розвитку, які стануть першим локомотивом інвестицій у перші десятки-сотні проєктів і допоможуть відкрити Україну для всього світового бізнесу", - розповів чиновник.

Як оцінили в KSE Institute, станом на грудень 2022 року прямі збитки інфраструктури України через повномасштабні воєнні дії сягають 137,8 млрд доларів. Збитки від руйнувань житлового фонду оцінюються в 54 млрд доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, парламентарі розробляють законопроект про компенсації за зруйноване житло. Однак, наголошується, компенсації здійснюватимуться не грошима, а цільовими коштами, які можна буде витратити на квадратні метри. Їх почнуть видавати, як тільки документ стане законом.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук